Kuma istemedi, terk edildi

Adana'da 17 yıl önce görücü usulüyle evlenen ve 8 yıl önce eşinin kuma getirmek istemesine karşı çıkınca 6 aylık hamileyken 3 çocukla birlikte terkedilen kadın, Başbakanlığa "Allah rızası için yadım edin" diye mektup yazdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meryem Katar (35), 17 yıl önce Fahrir Katar (36) isimli bir kişiyle görücü usulü evlendi. Ailesi tarafından 'kızlar okula gitmez, evde kocasını bekler' denilerek hiç okula gönderilmediğini belirten Katar, 18 yaşında evlendirildiğini belirterek, "Evlendikten sonra 3 tane çocuğum oldu. 8 yıl öncede hamileyken eşim başka bir kadına sevdalandığını onu eve getirmek istediğini söyledi. Bende üzerime kuma getirmesini kabul etmeyerek, o kadını kesinlikle eve getiremessin dedim. Bunun üzerine eşim o kadını alıp başka bir ev açarak bizi terketti. O zaman ben şimdi en küçük oğluma hamileydim. Beni hamile hamile aç susuz terketti. O günden sonra beni görmeye hatta çocuklarını bile görmeye gelmedi. En son dünyaya gelen çocuğum babasını hiç tanımaz" dedi.

Çok zor şartlar altında çocukları büyüttüğünü ailesine sığınmak istediğini ancak onlarında "Çocukları bırak seni kabul edelim" dediğine dikkat çeken Katar, şunları kaydetti:

"Ailem çocuklarımı istemedi. Ben bu çocukları nasıl bırakırım. O zaman oğlum daha yeni dünyaya gelmişti. Ben çocuklarımı seçtim aileminde yanına gitmedim. Tarlada çalışarak çocuklarıma bakmaya çalıştım. Evim kayınbiraderlerimin onlarda evden çık kiraya vereceğiz diyorlar. Üstelik evin her tarafı kışın akıyor. Ama ben yinede çocuklarım için ayakta kalarak mücadele ediyorum."

Hiç okula gitmediği için okuma-yazma bilmediğini bu nedenle çocuklarının hepsini okuttuğunu anlatan Katar, "Büyük kızım ilköğretim 8. sınıfa kadar okudu. Diğer çocuklarımı da okutuyorum. Büyük kızımı da ben artık tarlada çalışamaz olduğum için o tarlada çalıştığı için okuldan almak zorunda kaldım. Başbakan'a mektup yazmak istedim okumam-yazmam olmadığı için yazamayıp kızıma yazdırdım. Mektupta Allah rızası için yardım edin dedim. Kocamın üzerime kuma getirerek bize terkettiğini çok sefil bir hayat yaşadığımızı anlattım. Sonra bize kaymakamlık 150 TL para yardımı yaptı. Ancak 150 TL bizi kurtarmıyor ki. Ben bir ev birde düzenli bir iş istiyorum. Çünkü kayınbiraderlerim beni evden çıkartacak biz 4 çocukla sokakta kalacağız. Ne olur bize yardım edin" diye konuştu.

7 yaşındaki Ahmet Katar babasını hiç tanımadığını belirterek, "Babalar gününde dahi aklıma gelmiyor. Başka çocuklar babasıyla oynarken bile birşey hissetmiyorum. Çünkü babamı tanıyorum. Onu da görmek istemiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber